Over timmer ateljé

Elk kind verdient een plekje om te spelen of tot rust te komen. timmer ateljé brengt meubels en accessoires voor de kinder- of speelkamer in een minimalistisch en puur design.  Onze items brengen rust in je interieur maar zijn ook praktisch en vooral heel kindvriendelijk. Meubeltjes die tegen een stootje kunnen, maar toch een geheel vormen met al het andere moois in uw interieur. 

Wij houden van natuurlijke materialen, valt het op? Met heel veel liefde voor hout ontwerpen en ontwikkelen wij de creaties in ons eigen atelier. We kozen onze naam niet toevallig, Timmer betekent ‘ongezaagd hout’ in het Zweeds, en Ateljé staat dan voor ons eigen atelier.

Kidsproof

Vingervriendelijke deksels, afgeronde hoekjes en een perfecte stabilisatie. Details die een wereld van verschil maken.

Duurzame materialen

Een extra laag vernis, kwaliteitshout van 18 mm dik maar ook een tijdloos design, het zijn enkele keuzes die de levensduur van onze meubels verlengen en waarmee wij ons onderscheiden.

100% Belgisch

timmer ateljé is 100% Belgisch. Elk stuk wordt in ons atelier gemaakt maar ook voor ons hout, de verf en afwerking kiezen wij voor lokale en gespecialiseerde leveranciers.

Team timmer ateljé

timmer ateljé is het concept van Sylke en Sandy. Een koppel met een liefde voor hout. Ze droomden al langer van een eigen project samen. De vakkennis en oog voor detail van Sandy als schrijnwerker en ontwerper in combinatie met het praktische (mama van een tweeling van 5) en esthetische oog van Sylke bleken de perfecte basis voor hun timmer ateljé.

timmer ateljé zou timmer ateljé niet zijn zonder sterke partners. Dankzij hen kunnen we mooie, en kwalitatieve producten creëren. Door te kiezen voor Belgische partners, kunnen wij de kwaliteit en service garanderen en steunen wij de lokale economie. Bovendien is het ook vriendelijk voor het milieu.We danken in het bijzonder
Interieur De Keyser (www.interieur-dekeyser.be)
Lakkerij Vergote (www.lakkerijvergote.be)
Houtdraaierij Depester (www.houtdraaierijdepester.be)

Productontwerper Nils Ferlin

Nils Ferlin is een Belgische productontwerper, docent aan de Hogeschool West-Vlaanderen Industrieel Productontwerpen en mede oprichter van de Kortrijkste DesignUM studio. Met dit team ontwerpen zij functionele, stilistische en innovatieve producten en ervaringen. Nils zijn expertise in productontwerp werd aangewend om de timmer ateljé items te finetunen en kidsproof te maken.

Nils Ferlin
DesignUm